Műszaki leírás

Műszaki leírás

Építészeti kialakítás:

Debrecen-Pallag

Tetőszerkezet:

Az épületek padló, fal és födémszerkezetében jellemzően polisztirolhab hőszigetelés készül, ahol szükséges lépésálló, máshol extrudált kivitelben a külső tér és a talaj felől.

Alapozás:

Talajviszonyoktól függően cölöp vagy sáv alapozás

Külső nyílászárók:

Fokozott hőszigetelésű, 3 rétegű üvegezéssel, rugalmas ütközéssel ellátott korszerű, színes műanyag/aluminium nyílászárók készülnek, a homlokzaton, melyek aluminium redőnnyel vannak ellátva. Egyedi igények kielégítésének fenntartásával a megajánlott műszaki tartalom CPL felületű tömör kivitelű ajtókat építünk be rugalmas ütközéssel. A bejárati ajtók több pontos záródó biztonsági ajtók lesznek.

Belső nyílászárók:

Egyedi igények kielégítésének fenntartásával a megajánlott műszaki tartalom CPL felületű tömör kivitelű ajtókat építünk be rugalmas ütközéssel. A bejárati ajtók több pontos záródó biztonsági ajtók lesznek.

Tetőszerkezet:

Az épületek 2%-os lejtésű, egyenes rétegrendű, nem járható lapos tetővel fedettek. Alatta párazárás és lépésálló extrudált polisztirolhab hőszigetelés kerül elhelyezésre.

Bádogos szerkezetek:

A bádogozásokat, takarásokat ejtőket Lindab vagy annak megfelelő minőségű horganyzott- porszórt lemezből készítjük.

Vázszerkezet:

A vízszintes teherhordó szerkezetek, vb. lemez, kiváltók a vasbeton lemezzel együtt készülő gerendák, a függőleges teherhordó szerkezetek vb. pillérek és Porotherm 30 cm-es klíma téglafalak, vázkitöltő és merevítő funkcióval. A lakásokat elválasztó falak dupla faldilatációval készülnek és hanggátló szerkezetűek lesznek.

Burkolatok:

A funkciónak megfelelő kerámia és laminált parketta padlóburkolatok készülnek illeszkedő lábazattal együtt. A vizes helyiségekben kerámia padlóburkolat és ehhez kiválasztandó 6000 Ft/ m2 értékű csempe és falburkolat kerül elhelyezésre, a konyhában a konyhabútor alsó-felső elemei között készül csempeburkolat. A burkolatok színének kiválasztása vevői igények szerint történik. A teraszok kerámia/WPC/faburkolatot kapnak. A lakások közlekedő és lakóhelyiségeinek falfelülete glettelt, fehér diszperziós festékkel ellátott felületűek. Meleg burkolatot igénylő helyiségek laminált padlóval, illetve padlószőnyeggel lesznek burkolva, ami 5000 Ft/ m2 áron kalkulálható.

Gépészeti elemek:

A lakások vizes helyiségeiben RAVAK típusú szaniterek és Grohe/Hansgrohe típusú egykaros keverő csaptelepek kerülnek elhelyezésre. A lakások felszereltségének műszaki tartalma, fürdőszobai kiegészítőket nem tartalmaz. (tükör, törülközőtartó, WC papírtartó stb.) A lakások hűtését és fűtését a levegő-víz hőszivattyú biztosítja, mely a jelenleg legkorszerűbb típúsokból kerül felszerelésre (LG, Mitsubishi, Panasonic). Felületi hűtés-fűtés és kiegészítő padlófűtés kerül kialakításra.

Elektromos szerelések:

Minden lakás egyedi elektromos fogyasztásmérőt kap, 1x32A csatlakozási értékkel. A villanyszerelés falba, födémbe, aljzatba süllyesztett műanyag védőcsőbe húzott réz, műanyag szigetelésű vezetékezéssel történik. A lakásokon belül saját elektromos elosztótábla készül, áram-védő kapcsolóval (életvédelmi relé) és túlfeszültség védelemmel. Az elektromos kapcsolók, dugaszoló aljzatok süllyesztett szereléssel készülnek fehér színben. A nappali és szobák TV csatlakozással lesznek ellátva, minden lakásban egy helyen informatikai csatlakozás kerül kiépítésre lehetőséget biztosítva arra, hogy a szolgáltató a WI-FI Routert elhelyezhesse. Minden lakásegység digitális kaputelefon beltéri egységet kap. A lakások mindegyik helyiségében lámpahelyeket alakítunk ki, lámpatestek nélkül. Kert a bejárati ajtók és garázskapuk kerítés vonalától térburkolattal lesz ellátva. A köztes területeken a füvesítés hidrovetéssel és igény szerint beépített öntözőrendszerrel készül el.

%d blogger ezt szereti: